Taitavalta tanssijalta vaaditaan kovaa kuntoa
Tanssi on todella fyysinen harrastus, joka kysyy tyylistä riippumatta hyvää kuntoa ja erinomaista kehonhallintaa. Eri tanssilajit eroavat kuitenkin toisistaan jossakin määrin siinä, millaisia vaatimuksia ne asettavat taitajalleen.
Baletti on tanssilajeista kurinalaisin
Italian ja Ranskan renessanssin aikaisista hoveista lähtöisin oleva ja sittemmin maailmanlaajuiseksi liikunnalliseksi taidemuodoksi kehkeytynyt baletti ei sovi kenelle tahansa. Harrastella voi toki pienemmälläkin panostuksella, mutta mikäli baletissa haluaa todella kehittyä ja tähdätä taitavaksi tanssijaksi, vaaditaan roppakaupalla pitkäjänteistä työtä ja äärimmäistä kurinalaisuutta. Höyhenen keveän illuusion antavat ja pikkutarkan tyylipuhtaat liikkeet ovat baletissa keskiössä, joten tanssija hyötyy myös itse tanssiharjoitusten ulkopuolisesta, tarkkuutta ja kehonhallintaa kehittävästä treenistä.
Tankotanssija tarvitsee voimaa
Tanssin ja akrobatian elementtejä yhdistelevä tankotanssi kehittää erityisesti keskivartalon voimaa sekä koordinaatiota. Vaikka harrastuksen aloittamiseen ei tarvita bodaajan taustaa ja lihakset kehittyvät vauhdilla tangossa keikkuessa, on kuntosaliharjoittelusta todellista hyötyä tankotanssia tavoitteellisemmin harrastavalle.
Breakdance kysyy äärimmäistä kehonhallintaa
Hip hop -kulttuuriin olennaisena osana kuuluva breakdance on tanssityyli, jossa tehdään haastavia temppuja tanssillisessa muodossa. Monien muiden taitojen ohella taitavalta breakdance-tanssijalta vaaditaan siis huippuluokan kehonhallintaa. Tanssitreenit ovat itsessään parasta mahdollista harjoitusta, mutta niiden lisäksi kannattaa parhaiden lopputulosten saavuttamiseksi kuntoilla muutenkin monipuolisesti.
Monipuolinen liikunta tukee kaikkia tanssityylejä
Tanssitpa sitten balettia, breakdancea tai mitä tahansa muuta tanssityyliä siltä väliltä, liikkumista ei kannata rajoittaa pelkästään itse tanssimiseen – ainakaan, jos tavoitteena on kehittyä mahdollisimman hyväksi ja monipuoliseksi tanssijaksi sekä pitää kroppa parhaassa mahdollisessa kunnossa.Loistavaksi liikuntaharrastukseksi tanssin oheen sopivat muun muassa koko kehoa kattavasti aktivoiva pyöräily, lihaksia vahvistava kuntosaliharjoittelu sekä liikkuvuutta ja kehonhallintaa lisäävä jooga. Sama toimii myös toisin päin – jos ensisijainen harrastuksesi on jokin muu liikuntalaji, täydentää tanssiharjottelu melkeinpä lajia kuin lajia hyödyllisellä tavalla. Tanssia ei siis välttämättä kannata kokonaan hylätä, vaikka jokin muu alkaisikin kiinnostaa yhtä lailla.Lueteltujen lajien lisäksi myös moni muu urheilullinen harrastus sopii tanssijan kakkosharrastukseksi erinomaisesti ja tärkeintä onkin liikkua juuri itselle sopivalla ja miellyttävällä tavalla. Monipuolinen liikkuminen tekee hyvää, vaikkei tavoitteena olisikaan harrastaa tanssia tavoitteellisesti tai kehittyä ammattilaiseksi.