rovaniemicitybreakers.com Street dance 2022-10-21T03:00:03Z http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/feed/atom/ WordPress Maxine Volkman <![CDATA[Markkinoi tanssiryhmääsi tai itseäsi taiteilijana]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=97 2022-10-21T03:00:03Z 2022-10-21T02:00:00Z

Tunnettuuden rakentaminen voi olla haastavaa. Pienellä harjoittelulla pystyt luomaan brändin, jonka ihmiset tunnistavat ja johon reagoivat. Muista, että brändisi on mielikuva, vaikutelma tai tunne, jota ihmiset ajattelevat sinusta ja työstäsi.

Monet ihmiset haaveilevat kuuluisasta tanssiryhmästä tai taiteilijuudesta. Mutta päästäksesi huipulle, sinun on rakennettava suuri fanikunta. Tämä vaatii usein itsensä markkinointia tavoilla, jotka eivät ole välttämättä yleisiä tanssijoille.

Kun alat miettiä tanssiryhmän perustamista tai tanssijan uran aloittamista, saatat olla hermostunut ja epävarma siitä, mitä tehdä seuraavaksi. Voi olla vaikeaa tietää, mistä aloittaa, kun sinulla ei ole suurta nimeä millä rakentaa brändiäsi. Pienellä omistautumisella ja vaivalla voit kuitenkin rakentaa brändin, jonka ihmiset tunnistavat ja johon reagoivat. Tämä auttaa sinua rakentamaan fanikunnan ja saamaan itsesi ihmisten tietoisuuteen.

Rakenne brändi verkkosivuston avulla

Rakenna brändi rakentamalla henkilökohtainen verkkosivusto, joka esittelee tanssitaitosi ja ainakin osan persoonallisuuttasi. Kerro verkkosivustolla parhaat tanssiliikkesi ja kerro ihmisille, kuka olet ihmisenä. Lisää myös verkkosivustolle kohta, joka esittelee, millaisissa tapahtumissa voit esiintyä ja missä olet parhaimmmillasi.

Yksi parhaista tavoista rakentaa brändiä on luoda verkkosivusto ja sosiaalisen median tilit. Kun sinulla on verkkosivusto, voit luoda tilan, jossa ihmiset voivat oppia lisää sinusta tanssijana ja tutustua työhösi. Näin ihmiset voivat myös kutsua muita seuraajia luoksesi ja kertoa heille tanssiurastasi. Vilkaise netistä lisää markkinointivinkkejä.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Miten perustetaan oma katutanssiryhmä?]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=73 2022-05-31T12:41:26Z 2020-05-11T13:24:04Z Tanssi on taiteenlaji, joka jää helposti muiden jalkoihin. Katutanssi on tanssin alalaji, jossa on mahdollista luoda oma tyyli eri tanssilajeja yhdistellen ja ryhmän imagoa esille tuomalla. Nykyisin tanssia ja sen taustalla toimivia ammattilaisia on alettu arvostamaan aiempaa enemmän, sillä tanssin on ymmärretty toimivan terapiana, itseilmaisun muotona ja kasvatuksen osa-alueena. Mitä jos kouluissakin opetettaisiin matematiikan ja äidinkielen rinnalla tanssitaidetta? Nuoret innostuvat tanssista usein median kautta, sillä erityisesti katutanssi on voimakas osa musiikki- ja nuorisokulttuuria. Lähes kaikilla paikkakunnilla on mahdollista liittyä erilaisiin tanssiryhmiin, mutta katutanssista kiinnostuneiden on löydettävä useimmiten muita väyliä harrastukselle. Haluatko viedä innostuksesi tanssiin askelen pidemmälle? Perusta oma katutanssiryhmä ja tee se tunnetuksi median ja ryhmän taitojen avulla.

Unelmista totta – tanssiryhmä kokoon

Oman tanssiryhmän perustaminen vaatii suunnittelua ja tavoitteita. Millaista ohjelmaa haluatte tuottaa? Millaisissa tilaisuuksissa esiintyisitte? Millaista katutanssia haluatte esittää? Hiphopia, housea, lockingia, breakdancea, old schoolia vai kaikkia niitä yhdessä? Kuinka sitoutuneita olette päämääriinne? Harrastepohjalta aloitettaessa ryhmään voidaan liittää eri tasoisia ja erilaisia tavoitteita omaavia tanssijoita. Harrasteryhmät sopivat kaikenikäisille, ja niillä on usein elämänlaatua nostavia vaikutuksia. Niissä tarkoitus on pitää hauskaa ja nauttia tanssin huumasta. Jos tavoitteeksi asetetut päämäärät ovat ammatillisia, on suunnittelun oltava alusta asti tarkempaa. Tanssiryhmää varten voi järjestää koetilaisuuden, jolloin jäsenet ovat samalla taitotasolla. Samalla on aiheellista kartoittaa osallistujien motivaatiota. Kun ryhmä on valmis, luodaan sille harjoitusaikataulut, vastuuhenkilöt, budjetti ja suunnitelma, johon tähdätään yhdessä.

Hikeä ja harjoittelua – tanssiryhmän näkyvyys

Tanssiryhmä voi ottaa yhteyttä erilaisiin tapahtumien järjestelijöihin. On hyvä muistaa, että tanssi on haasteellinen ala, jossa näkyvyys ja suhteet ovat etusijalla. Erilaisiin kiertuetoimintaa koordinoiviin tahoihin voi ottaa reippaasti yhteyttä. Ryhmä voi aloittaa oman maakunnan ostoskeskuksen- ja muiden tapahtumien parissa ja kerätä samalla portfoliota ja kokemusta. Ryhmän nimi ja tunnettavuus voidaan markkinoida katsojille yhtenäisillä tanssiasuilla, joita suunnittelee esimerkiksi Axon Profil. Tanssiporukan nimi jää siten katsojien mieleen ja ryhmään on helpompi ottaa yhteyttä tulevien tapahtumien alla. Median avulla ryhmä voi luoda itselleen yrityssivut, striimata esityksiä eri kanaviin ja pitää itsensä näkyvillä silloinkin, kun keikkaa on vähän. Tanssi on taidetta, jota viedään katsojien ulottuville markkinoinnin keinoin.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Taitavalta tanssijalta vaaditaan kovaa kuntoa]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=65 2022-02-01T17:23:48Z 2018-09-02T14:23:32Z Tanssi on todella fyysinen harrastus, joka kysyy tyylistä riippumatta hyvää kuntoa ja erinomaista kehonhallintaa. Eri tanssilajit eroavat kuitenkin toisistaan jossakin määrin siinä, millaisia vaatimuksia ne asettavat taitajalleen.

Baletti on tanssilajeista kurinalaisin

Italian ja Ranskan renessanssin aikaisista hoveista lähtöisin oleva ja sittemmin maailmanlaajuiseksi liikunnalliseksi taidemuodoksi kehkeytynyt baletti ei sovi kenelle tahansa. Harrastella voi toki pienemmälläkin panostuksella, mutta mikäli baletissa haluaa todella kehittyä ja tähdätä taitavaksi tanssijaksi, vaaditaan roppakaupalla pitkäjänteistä työtä ja äärimmäistä kurinalaisuutta. Höyhenen keveän illuusion antavat ja pikkutarkan tyylipuhtaat liikkeet ovat baletissa keskiössä, joten tanssija hyötyy myös itse tanssiharjoitusten ulkopuolisesta, tarkkuutta ja kehonhallintaa kehittävästä treenistä.

Tankotanssija tarvitsee voimaa

Tanssin ja akrobatian elementtejä yhdistelevä tankotanssi kehittää erityisesti keskivartalon voimaa sekä koordinaatiota. Vaikka harrastuksen aloittamiseen ei tarvita bodaajan taustaa ja lihakset kehittyvät vauhdilla tangossa keikkuessa, on kuntosaliharjoittelusta todellista hyötyä tankotanssia tavoitteellisemmin harrastavalle.

Breakdance kysyy äärimmäistä kehonhallintaa

Hip hop -kulttuuriin olennaisena osana kuuluva breakdance on tanssityyli, jossa tehdään haastavia temppuja tanssillisessa muodossa. Monien muiden taitojen ohella taitavalta breakdance-tanssijalta vaaditaan siis huippuluokan kehonhallintaa. Tanssitreenit ovat itsessään parasta mahdollista harjoitusta, mutta niiden lisäksi kannattaa parhaiden lopputulosten saavuttamiseksi kuntoilla muutenkin monipuolisesti.

Monipuolinen liikunta tukee kaikkia tanssityylejä

Tanssitpa sitten balettia, breakdancea tai mitä tahansa muuta tanssityyliä siltä väliltä, liikkumista ei kannata rajoittaa pelkästään itse tanssimiseen – ainakaan, jos tavoitteena on kehittyä mahdollisimman hyväksi ja monipuoliseksi tanssijaksi sekä pitää kroppa parhaassa mahdollisessa kunnossa.Loistavaksi liikuntaharrastukseksi tanssin oheen sopivat muun muassa koko kehoa kattavasti aktivoiva pyöräily, lihaksia vahvistava kuntosaliharjoittelu sekä liikkuvuutta ja kehonhallintaa lisäävä jooga. Sama toimii myös toisin päin – jos ensisijainen harrastuksesi on jokin muu liikuntalaji, täydentää tanssiharjottelu melkeinpä lajia kuin lajia hyödyllisellä tavalla. Tanssia ei siis välttämättä kannata kokonaan hylätä, vaikka jokin muu alkaisikin kiinnostaa yhtä lailla.Lueteltujen lajien lisäksi myös moni muu urheilullinen harrastus sopii tanssijan kakkosharrastukseksi erinomaisesti ja tärkeintä onkin liikkua juuri itselle sopivalla ja miellyttävällä tavalla. Monipuolinen liikkuminen tekee hyvää, vaikkei tavoitteena olisikaan harrastaa tanssia tavoitteellisesti tai kehittyä ammattilaiseksi.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Nykytanssi]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=61 2022-02-01T17:23:48Z 2015-06-21T13:04:10Z Nykytanssi on tanssimuoto, joka kehittyi vapaasta ja modernista tanssista. Vapaa ja moderni tanssi kehittyivät 1900-luvun alkupuoliskolla sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, ja ideana oli tanssia ilmaisevasti – balettia vapaammin ja luonnollisemmin. Modernissa tanssissa myös oudoilta ja epäesteettisiltä näyttävien liikkeiden käyttö on tärkeää. Nykyään vanhemman tyylin modernista tanssista on yritetty erottua käyttämällä termiä nykytanssi, mutta periaatteessa kyse on melko samasta tanssimuodosta, joka on vain ajan myötä muuttunut hieman.Tekniikan osalta nykytanssi ja baletti ovat lähellä toisiaan. Amerikkalaisen modernin tanssin pioneerit kehittivät harjoittelumetodeita, joiden tavoitteena oli lähentää nykytanssin ja baletin osaamistasoa — toisin sanoen, tehdä modernista tanssista teknillisesti baletin tasoista ilman balettiin kuuluvaa jäykkyyttä ja tiukkoja sääntöjä. Vaikka moni perusliikkeistä muistuttaa siis vastaavia liikkeitä baletissa, nykytanssissa keskitytään ennemmin yksilöllisyyden löytämiseen tyylillisesti. Myös improvisaatio on tärkeä osa nykytanssin harjoittelua.Nykytanssi ottaa usein vaikutteita eri kulttuureista ja muista tanssityyleistä. Kyseiseen tanssimuotoon liittyy myös usein eri taiteita ja niiden yhdistelyä, ja tanssitaiteen osien mietiskelyä sekä kyseenalaistamista. Nykytanssilla on siis monia filosofisia piirteitä. Eri taiteiden yhdistely viittaa tanssin yhdistämiseen esimerkiksi valotaiteen, musiikin, audiovisuaalisen tekniikan jne. kanssa. Vähänkään nykytanssia seurannut tietää, kuinka tärkeässä osassa rajojen rikkominen ja uusien ideoiden esittäminen on kyseiselle tanssimuodolle.Tunnettujen suomalaisten nykytanssijoiden kermaan kuuluvat muun muassa kaikkien rakastama Jorma Uotinen, Arja Raatikainen, Jyrki Karttunen, ja Sanna Kekäläinen.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Tanssikoulut Suomessa]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=57 2022-02-01T17:23:47Z 2015-06-19T13:02:15Z 11829595-rythmicsSuomessa on eri tanssityyleille omistautuneita tanssikouluja. Melkeinpä jokaiselle ikäryhmälle ja monen tasoiselle tanssijalle löytyy tunteja eri kouluissa. Mikäli ammattilaistanssijaksi haluaa, ovat Suomen Teatterikorkeakoulu tai Suomen Kansallisbaletti paikkoja, joista koulutusta kannattaa hakea. Kyseiset oppilaitokset kouluttavat tanssijoita, koreografeja, ja tanssinopettajia. Myös eri ammattikorkeakoulujen tanssikoulutusohjelmien avulla voi opiskella ainakin tanssinopettajaksi.Jos ammattilaistanssijaksi kouluttautuminen ei kiinnosta, voi tanssia myös harjoitella harrastusmielessä melkeinpä jokaisessa Suomen kaupungissa. Epätavallisia tanssityylejä harrastavan on mahdollisesti etsittävä hieman pidempään ja isommista kaupungeista, kuten Helsingistä, mutta nykyään melkeinpä jokaiselle löytyy jotakin mieleistä tanssittavaa. Melkeinpä vakiona monissa tanssikouluissa tarjotaan hip hopia, nykytanssia, ja jazzia. Balettia ja kilpatansseja tarjotaan usein niille tarkoitetuissa tanssikouluissa. Myös tanssileirejä järjestetään monessa Suomen kaupungissa, joista Cooma Dance Camp on yksi hienoimmista esimerkeistä. Kyseiselle leirille tulee opettajia sekä kotimaasta että Ruotsista, ja leirejä järjestetään vuosittain kahdesti; talvella ja kesällä. Leirejä on tähän mennessä järjestetty melkein kymmenen vuotta, mikä osoittaa sen suuren suosion.Hyvä puoli tanssin harrastamisessa on, että sitä voi tehdä ilmaiseksi. Tanssia voi treenata yksin tai ryhmässä, ja ilman minkäänlaisia varusteita. Tanssiharrastuksen suosion kasvun myötä, monet tanssikoulut ovat kuitenkin nostaneet hintojaan melko nopeasti, ja tämän johdosta tanssikouluissa harjoitteleminen voi käydä kukkaron päälle. Edullisempia vaihtoehtoja ovat usein nuorisoseurien järjestämät tanssitunnit, mutta niitä ei valitettavasti löydy jokaisesta kaupungista.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Tanssi Suomessa]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=53 2022-02-01T17:23:47Z 2015-06-17T12:59:55Z 805461-isolated-silhouettes-of-dancing-peopleTanssin harrastaminen Suomessa on erittäin suosittua. Eri tanssilajeille on perustettu kouluja ympäri Suomea monelle ikäryhmälle, ja osa tanssiryhmistä hyötyy jopa valtiontuesta. Suurimmat ja kenties tunnetuimmat valtion tukemat tanssiryhmät ovat Suomen Kansallisbaletti ja Helsinki Dance Company, joka on Helsingin Kaupunginteatterin ryhmä. On siis selvää, että tanssi on suuressa osassa suomalaista kulttuuria, ja kulttuurin ylläpitäminen valtion tasolla on ollut jo pidemmän aikaa tärkeässä roolissa.Suomessa koko kansan tanssikulttuuri alkoi Etelä-Pohjanmaalla 1600-luvun puolivälissä tanssitupien voimin. Vaikutteet tanssikulttuurin perustamiseen tulivat luultavasti Ruotsista. Pikkuhiljaa kirkon vastustuksista huolimatta tanssin harrastus levisi muuallekin Suomeen. Eri tanssityylejä alkoi kehittyä melkeinpä heti tanssikulttuurin ilmenemisen ohella. Kuten yleinen tanssikulttuurikin, myös eri tanssiperinteet rantautuivat naapurimaastamme Suomeen puolalaisperäisistä tansseista ranskalaiseen menuettiin ja englantilaiseen kontratanssiin. Baletti sen sijaan sai vaikutteita itänaapuriltamme, Venäjältä, koska venäläisten balettiryhmien oli helppo päästä Helsinkiin vierailemaan. Vuonna 1921 Suomen kansallisoopperaan perustettiin balettiryhmä, joka käyttää nykypäivänä nimeä Suomen Kansallisbaletti.Viime vuosisadalla moderneja tanssityylejä kehittyi breakdancesta nykytanssiin ja suomalaisesta kansantanssista kilpatansseihin. Kouluja perustettiin sekä harrastajille että ammattilaisiksi haluaville. Vuoteen 1983 asti Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos oli ainoa tanssikoulu, joka erikoistui ammattitanssijoiden kouluttamiseen, kunnes Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitos perustettiin, mikä oli tärkeä tapahtuma suomalaiselle tanssille. Siitä lähtien suomalaiset pystyivät saamaan korkeakoulututkinnon tanssista, ja ammattilaisia valmistui muissakin tanssityyleissä kuin vain baletissa.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Moonfreeze]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=51 2022-02-01T17:23:46Z 2015-06-15T12:58:54Z Moonfreeze on Varkaudessa vuonna 1998 perustettu kansainvälinen järjestö. Moonfreeze on yksi Suomen ensimmäisistä todellisista breakdance-ryhmistä, ja on tänä päivänä Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva ryhmä. Moonfreeze keskittyi alunperin lähinnä tanssiin, mutta ajan myötä siitä kehittyi järjestö, joka tanssin lisäksi toimi sekä tapahtumajärjestäjänä että hip hop -kulttuuria harrastavana ryhmänä. Hip hop -kulttuuriin kuuluvat tanssin ohella musiikki, dj-hommat ja graffititaide. Ryhmä tuli kuuluisaksi useista breakdance-kilpailujen voitoista, aktiivisesta keikkailusta ympäri maailmaa sekä kansainvälisesti tunnettujen tapahtumien järjestämisestä. Vuonna 2000 Moonfreeze järjesti muun muassa bboy-tapahtuma Breakers Trevengen Tampereella, jolloin myös ensimmäinen muusikko, DJ Beyond, liittyi ryhmään.Moonfreeze siirtyi Suomen rajojen ulkopuolelle vuonna 2002, kun se alkoi tehdä yhteistyötä ruotsalaisen tanssiryhmä Deperadoksen kanssa. Yhteistyö tarkoitti yhdessä keikkailua ympäri Eurooppaa, ja vuonna 2005 Moonfreeze laajeni virallisesti naapurimaahamme. Tällä vuosikymmenellä järjestö alkoi tosissaan sisällyttämään muita taiteenlajeja ja tapahtumajärjestämistä toimintaansa. Vuonna 2012 räppäri Juno liittyi Moonfreeze Crew’hen tuoden varmasti tietyn verran positiivista julkisuutta järjestölle. Samana vuonna myös kenialainen Dashy Krew yhdistyi järjestön kanssa, perustaen oman jaostonsa Keniaan. On uskomatonta, kuinka kansainvälinen ja laajalle levittäytynyt kyseinen järjestö todellisuudessa on! Pian Junon liittymisen jälkeen myös Skiny liittyi Moonfreezeen, lisäten jäseniä jo melko suureen organisaatioon. Nykyään järjestö toimii Keniassa, Suomessa, Islannissa, Virossa, Venäjällä, Saksassa, Espanjassa ja Venezuelassa. Huikea saavutus alunperin pienelle varkautelaiselle breakdance-ryhmälle!

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Lounge-musiikki]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=21 2022-02-01T17:23:45Z 2015-06-15T07:35:49Z Lounge-musiikki on tyylilaji, jota yleensä kuulee esimerkiksi lounge-baareissa, hotelleissa ja kasinoissa. Koska kyseinen musiikkityyli on rentoa ja niin sanotusti helppoa kuunneltavaa, se usein luo ympäristöönsä seesteisen tunnelman. Lounge-musiikkia kutsutaan myös usein “hissimusiikiksi”, koska etenkin hotellien hisseissä voi usein kuulla kyseisen musiikkilajin kappaleita. Tyylilajille on ominaista elektroniset sävelet, hidas tempo, ja retro “space-age” -kulttuurin teema.

TAKANA PITKÄ HISTORIA JA LINJA HUIPPUARTISTEJA

Space-age viittaa 1950-luvulla alkaneeseen aikakauteen, jolloin avaruuteen liittyvät aktiviteetit, kuten avaruusmatkailu, avaruusteknologia, sekä näistä kehityksistä vaikutteita ottanut kulttuuri olivat merkittäviä osia ihmisten elämää. Aikakauden sanotaan alkaneen Sputnik 1 -satelliitin laukaisusta. Lounge-musiikki onkin melko avaruusvaikutteinen antaen kuulijalleen tietynlaisen “maasta irtaantumisen” tunteen.Lounge-musiikki oli erittäin suosittua nimenomaan space-age-aikakaudella eli 50- ja 60-luvuilla. Musiikkilaji kehittyi ajanmittaan jazzista ja muista maailmalta löytyvistä musiikillisista vaikutteista, kuten esimerkiksi bossa novasta, cha-cha-chasta, mambosta ja polynesialaisesta musiikista. Kun edellä mainittuja tyylejä yhdisteltiin rennoksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi, lounge-musiikki syntyi. Esimerkkejä hieman vanhemmista lounge-artisteista ovat muun muassa Dean Martin, Bobby Darin, ja Jackie Gleason. Edellä mainitut laulajat keskittyivät etenkin svengaavaan tyyliin, joka on myös katsottu kuuluvan lounge-musiikin genreen.

UUSIEN ARTISTIEN TULEMINEN ON PITÄNYT GENREN PINNALLA

Lounge-musiikki teki paluun 80-luvun lopulla ja etenkin Buster Poindexterin ja Jaymz Been johtamana nousi uudelleen suosioon 90-luvulla. Lounge-musiikilla oli näihin aikoihin vastassaan grunge, joka oli aikakauden hallitseva ja suosittu musiikkityyli. Vahva kontrasti loungen ja grungen välillä oli luultavasti yksi syy, miksi lounge teki niinkin onnistuneen paluun. Pukuihin pukeutuneet lounge-artistit ja bändit olivat raikas tuulahdus muun muassa Nirvanan edustaman grunge-kulttuurin vierelle.Vielä 2000-luvullakin lounge-musiikin kuuntelu jatkui, kiitos Richard Cheese and Lounge Against the Machine -nimisen bändin, joka tekee lounge-tyylisiä covereita tunnetuista eri musiikkityylien kappaleista. Esimerkkejä näistä cover-kappaleista, jotka kattavat laajan valikoiman Nirvanan “Smells Like Teen Spiritiin”, voi löytää YouTubesta.Bändi ei ainoastaan soita erinomaisesti loungea, vaan on erittäin viihdyttävä ohjelmanumero. YouTube-soittolistaa kuunnellessa naurua täytyy pidättää monenkin kappaleen kohdalla; laulamisen ohella Richard viihdyttää yleisöään vitseillä (etenkin Britney Spearsin “Toxic”-kappaleen aikana). On sitä paitsi huvittavaa kuunnella esimerkiksi hip-hop ja rap -biisien sanoituksia eri tyylisesti esitettynä, mistä yllämainitulta soittolistalta löytyvä “Baby Got Back” on erinomainen esimerkki.

LOUNGE LUO ARVOKKAAN TUNNELMAN

Loungea soitetaan paljon ns. rauhallista ja eleganttia vaativissa tilanteissa sekä niiden ympäristöissä, kuten tunnelmallisissa ravintoloissa, suuryritysten odotustiloissa ja kasinoilla. Vaikuttaa siis turvalliselta tehdä seuraava johtopäätös kyseisestä musiikkityylistä: lounge-musiikkia soitetaan sivistyneissä tiloissa, joissa miehillä on usein puvut päällä ja naisilla näyttävät pikkumustat – rahakaan ei varmasti ole tiukassa kyseisissä paikoissa. Lounge huokuu tietynlaista luksusta, kuten myös tilat, joissa sitä soitetaan.Etenkin Las Vegasin kasinoissa lounge-musiikki eri laulajien esittämänä oli suosittua tyylin kulta-aikoina, ja hieno esimerkki Las Vegasin kasinoissa esiintyvistä artisteista/bändeistä on Mary Kaye Trio, muun muassa kappaleellaan “I left my heart in San Francisco”. Kuunneltaessa edellä mainittua kappaletta on helppo ymmärtää, kuinka lounge-musiikki on muuttunut vuosien varrella. Nykypäivän hissimusiikki, toisin sanoen ultra loungeilla soitettava musiikki ei ole aivan Mary Kaye Trion tyylin kaltaista, vaikka molemmat kuuluvatkin lounge-musiikin genreen.Konkreettisien sijaintien lisäksi loungea kuulee myös nettikasinoissa. Esimerkiksi Full Tiltissä pelaaja voi antautua kasinomaailman tunnelmaan lounge-musiikin soidessa taustalla. Lounge ei siis ole ainoastaan rentouttavaa kuunneltavaa, vaan myös tietynlainen tunnelman luoja; kasinoissa, hotelleissa, ja ultra loungeissa luksuksen ja sivistyneen ilmapiirin luominen on erittäin tärkeää, eikä kovinkaan monen mielestä dance- tai metallimusiikin soittaminen näissä paikoissa olisi sopivaa.

ULTRA LOUNGE

Tämän päivän lounge-musiikki liitetään varmasti usein ultra loungeihin, jossa sitä niin sanotusti aitoa hissimusiikkia soitetaan. Ultra lounge viittaa sivistyneisiin yöklubeihin ja cocktail-baareihin, joissa usein nimensä mukaisesti soitetaan loungea. Moni varmasti tietää joitain ultra lounge -paikkoja kotikaupungissaan tai on ainakin elokuvissa nähnyt, miltä kyseiset lounget näyttävät neonvaloineen, ja minkälaisen tunnelman lounge-musiikki kyseisiin tiloihin tuo. Monelle ultra loungeista tulevat varmasti ensimmäisenä mieleen kimaltavat cocktail-mekot ja martinilasit oliiveilla koristeltuna. Useimmiten musiikki tällaisissa paikoissa on hidastempoista ja elektronista, eikä laulua usein ole ollenkaan. Ultra lounget nousivat ihmisten suosioon erityisesti 90- ja 2000-luvuilla.

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Breakdance Suomessa]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=49 2022-02-01T17:23:44Z 2015-06-13T12:57:25Z Breakdance, kuten moni muukin katutanssityyli, sai alkunsa 60- ja 70-luvun New Yorkissa. Kotikaupungistaan breakdance on siitä lähtien levinnyt ympäri maailmaa, ja lajista on tullut suosittu tanssityyli kaikkialla. Alkuperäisen breakdancen eli “old-style breakingin” suosio laski 70-luvun lopulla, ja tilalle tuli freak. Samoihin aikoihin uusia breakdance-ryhmiä koottiin, ja tanssin tyyli muuttui “akrobaattisemmaksi” uusilla liikkeillä ja tempuilla. Tyyli kehittyi ajan mittaan sellaiseksi, jollaisena monet meistä tuntee breakdancen tänä päivänä.Suomessa breakdance sai alkunsa pääosin Charles Salterista, yhdysvaltalaisesta tanssijasta, joka aloitti katutanssin opettamisen Helsingin tanssiopistolla vuonna 1984. Pian tanssi levisi muuallekin maahan. Breakdance-tapahtumia alettiin järjestää monissa kaupungeissa, Kuopio Breaksista aina Breaker Trevengeen, ja vuosittaiset Break SM-kisat aloitettiin vuonna 2002. Uusia ryhmiä alkoi kehittyä, ja suomalaiset tanssijat lähtivät ulkomaille kilpailemaan. Esimerkiksi Flow Mo -niminen ryhmä voitti vuosina 2005-2011 Sveitsissä järjestettävän Circle Kingz -tapahtuman kolme kertaa. Tämän lisäksi sama ryhmä voitti vuoden 2006 Rock Steady Anniversaryn, joka on New Yorkin suurin bboy battle -tapahtuma.Suomalaiset breikkaajat ovat ilmeisesti olleet old-style breakingin puolestapuhujia jo pidemmän aikaa, ja tanssijat ovat omaksuneet etenkin alkuperäisen breakdance tyylin uudemman, akrobaattisemman, sijaan. Flow Mo’ssa tanssiva Focus kertoi City-lehdelle, että monet legendaariset breikkaajat Keski-Euroopasta olivat vaikuttuneita suomalaisten tyylistä täällä käydessään vuonna 2004, ja he sanoivat tuntevansa olevansa Suomen sijaan New Yorkissa. On siis erittäin hienoa tietää, että breakdance on menestynyt Suomessa ja suomalaiset tanssijat ulkomailla!

]]>
Maxine Volkman <![CDATA[Street dance -elokuvat]]> http://rovaniemicitybreakers-com-35.rnn.yqe.abracadabrazone.com/?p=47 2022-02-01T17:23:42Z 2015-06-11T12:55:17Z Viime vuosikymmenien aikana tanssielokuvia on putkahtanut esille tiheään tahtiin. On hienoa, että kyseinen harrastus — ja monelle jopa ura — on saanut julkisuutta ja hyvää mainetta elokuvien myötä. Baletista kilpatansseihin ja street dancesta hip hop -koreografioihin; jokaiselle löytyy jotain mieleistä katsottavaa. Street dance ja baletti ovat olleet kuitenkin suosituimpia tanssityylejä elokuvissa.Street dance -elokuvia on pilvin pimein. Suurin osa on tuotettu 2000-luvulla, mutta yllättävän moni on tehty myös 80-luvulla. Edellä mainittu antaisi siis olettaa, että street dance oli nimenomaan näillä aikakausilla suuressa suosiossa. Esimerkiksi hip hop -tanssin, joka kuuluu street dance -kategoriaan, on sanottu kehittyneen 60- ja 70-luvuilla New Yorkissa, mikä selittäisi 80-luvun street dance -villityksen. Muun muassa Wild Style, Beat Street, Breakin’, ja Fast Forward, ovat 80-luvulla tuotettuja katutanssielokuvia.Tällä vuosisadalla street dance -elokuvien laajaan valikoimaan kuuluu muun muassa suositut Honey-, StreetDance-, ja Step Up -elokuvat. StreetDance 3D (2010) ja StreetDance 2 (2012) ovat Max Giwan ohjaamia brittiläisiä tanssidraamoja, joissa Britain’s Got Talent -tähdet George Sampson, Flawless, ja Diversity tekivät elokuvadebyyttinsä. Elokuvat sijoittuvat Lontooseen ja, kuin arvatakin saattaa, paikallisiin street dance -ryhmiin ja yksittäisiin tanssijoihin, jotka yrittävät pärjätä tanssin kilpailuhenkisessä maailmassa. Monen tanssielokuvan juoni on melko yksinkertainen, kuten StreetDance -elokuvienkin, mutta aina kyseisiä elokuvia katsoessa ei voi muuta kuin ihailla tanssijoiden uskomattomia taitoja. Itseäkin alkaa miltei harmittaa, että vaikka kuinka yrittäisi, jalka ei vain nouse korviin asti…

]]>